Jutun lähetti niin totta , Lokakuun 23, 2010 kello: 16:41:27
Re: PentukursseistaVastineena juttuun: Pentukursseista, jonka kirjoitti: niin , Lokakuun 22, 2010 kello: 08:55:54:
Aivan mahtavaa asiaa ja niin totta.
Suomessa nämä muutamat ns. agilityammattilaiset eivät tiedä tai eivät halua käytää sitä tietoa mitä heillä ehkä on. Suomen maajoukkue saa opastusta ja hoitoa koirilleen pätevöityneeltä fyssarilta ja lähes kaikki maajoukkueohjaajat käyvät säännöllisesti huoltamassa koiriaan osteopaatilla. Jos tälläiset kouluttajat eivät välitä pentujen riskeistä ja prässäävät liikaa pentukoiria, niin mielestäni kyse on huonosta moraalista ja vastuuttomasta toiminnasta.niin kirjoitti:
» Tuohon ei pidä paikkaansa! Turvallisessa harrastuksessa osaava opettaja/pedagogi tietää, mitä uskaltaa tehdä. Esimerkiksi vauvamuskarit ovat osa taiteen perusopetusta (googleta, niin tiedät, mitä se tarkoittaa) ja desibelirajat ja muut ovat kyllä melko vähäisiä akustisissa soittimissa.
» Valitettavasti koirankouluttajat eivät ole ammattitaitoisia Suomen normien mukaan. Tulosta tehdään lyhyellä tähtäimellä.
» Kyllähän esimerkiksi jossain Kiinassa tai Venäjällä voimisteluvalmennus on ihan erilaista kuin Suomessa. Mutta suomalaiset voimistelijat kävelevät vielä 30-kymppisinä! Kannattaa tutustua lajeihin ja niiden valmennukseen ennen kuin tulee edes provoamaan palstoille. Olen itse ollut mukana voimisteluseuran toiminnassa, ja oma seuramme sanoi eräälle naapurimaan valmentajalle "ei kiitos", koska hänen metodinsa eivät olleet sopivia Suomen oloihin. Liikuntaseurojen toiminta on SLU:n alaista ja myös valvottua. Valmentajajärjestelmä on moniportainen, samoin kuin tuomarikoulutus.
» Tosi on, että joissakin koirakouluissa pentukoirille opetetaan esimerkiksi pujottelua aivan liian aikaisin, ja youtubessa on videoita, joissa 6 kk ikäiset (maksi)pennut menevät täyspitkää keppisarjaa radan osana! Koirien ohjaajat luottavat näihin kouluttajiin, vaikka heillä ei välttämättä ole (juurikaan) näyttäisi olevan tietoa koiran fyysisestä ja henkisestä kehityksestä. Agilitysta myös puuttuu valmennuspätevyysmäärittelyt, joten kuka tahansa voi tituleerata itseään ties miksi.
» Ja kyllähän koirapuolella esimerkiksi ongelmakoirakouluttajia valmistuu kirjekursseilta, hierojia vuodessa jne. Edelliset opiskelevat mm. oppimispsykologiaa ilman pätevän opettajan opastusta (käytännössä opettajalla pitäisi olla laudatur-tason yliopisto-opinnot opetettavasta aineesta pedagogisten opintojen lisäksi). Tämän jälkeen ongelmakoirakouluttajat mainostavat itseään jopa psykologeiksi ja tekevät koirista ja omistajista diagnooseja. Surullista, mutta joihinkin asiakkaisiin tämä liirum laarum uppoaa.