Jutun lähetti kouluttaja , Lokakuun 5, 2011 kello: 22:49:28
Re: SAGIn valmentajakurssin sisältö ja koiran ymmärtäminen - ja mitä muuta?Vastineena juttuun: Re: SAGIn valmentajakurssin sisältö ja koiran ymmärtäminen, jonka kirjoitti: Huono esimerkki , Lokakuun 5, 2011 kello: 15:21:28:
Huono esimerkki kirjoitti:
» Pepsu kirjoitti:
» »
» » » » Minulla on aika vahva näkemys siitä, että jos agilitykoulutus sisältää liian paljon ohjauksen ja esteiden opettelua ja koiran luontainen käyttäytyminen (tai siis sen hyödyntäminen) jätetään syrjään, menetetään kokonaisuudesta todella paljon, mikä taas näkyy lopputuloksessa, oli sitten koiran rotu mikä hyvänsä.» » Samaa mieltä!
» » » Enhän suinkaan sanonut ettei niitä käytetä hyväksi, minä ainakin käytän. Viettien tunteminen ja niiden käytön opettelu on ihan jokaisen harrastajan itse opeteltava, agility on yksi laji jossa niitä voidaan hyödyntää.
» »
» » Miksi se pitää itse opetella, miksi sitä ei voi agilityn yhteydessä opettaa?
» » Se on vähän sama kuin kävis autokoulun, mutta siellä ajettais vaan ykkösvaihteella ja sanottais, että opettele muiden vaihteiden käyttö itse.» Olipa huono vertauskuva. Parempi esimerkki olisi: Miksi autokoulussa opetetaan heti autolla ajamista, eikä ensin opiskella miten auto kootaan kasaan, jotta sillä voisi ajaa...
» Agilitykoulutus on agilitykoulutus, on se sitten yksityistunti tai kurssi. Muut koirataidot opiskellaan muilla kursseilla. Eikä agiliykurssille edes kannata osallistua, ennen kuin osaa motivoida ja palkita omaa koiraansa. Ensin perustaidot kuntoon ja sitten vasta lajiharjoittelun pariin.
Miksi sitten agilitykoulutuksessa opetetaan ohjaajan juoksutekniikkaa, kehonhuoltoa ja venyttelyä? Nämä asiat opetetaan jo PERUSKOULUSSA, jonka todennäköisesti jokainen harrastaja on käynyt (tai käy parhaillaan).
Samoin agilitykoiran lihashuolto ei kyllä agilityyn varsinaisesti kuulu.
Kyllä tuo viettien rakentaminen kuuluu niin olennaisesti agilityyn, että jos se jätetään pois, voidaan jättää esteetkin. Agilitya harjoitellessa koiran viettejä käytetään eri tavalla ja vietit eivät koiralla ole vakiona koko elämän läpi.