Jutun lähetti täti 50+ , Lokakuun 14, 2011 kello: 16:43:00
Re: Hallin rakentajille tiedoksiVastineena juttuun: Re: Hallin rakentajille tiedoksi , jonka kirjoitti: tossun alla oleva viriili kepo , Lokakuun 8, 2011 kello: 23:46:21:
tossun alla oleva viriili kepo kirjoitti:
» En oikein ymmärrä kantaasi.
» 80 % lajin harrastajista on naisia.
» 80 % lajin harrastajista ei omaa urheilullisen ja tavoitteellisen liikunnan tuomaa urheilulajimääritelmää.
» Huippu-urheilupäämääriin tähtääviä on alle 10 % lajissa mukana olevista, joista 80 % ei edes ymmärrä, että ei ole mahdollisuuksia mihinkään.
» Lajin urheilulaji-imago on mitä on!!!» Jos näillä perusteilla viedään rajallisesta määrästä olevia varoja pois kokonasivaltaisesta lasten ja nuorten liikunnallisen toiminnan tukemisesta ja kehittämisestä, niin TODELLA ISO KYSYMYSMERKKI?
» Enkä tarkoita, että agiharrastus ei voisi olla liikunnallisen toiminnan motivaattori, mutta jos yli 50 vuotinen, ylipainonen naispuolinen lajin kisaaja voi menestyä MM-kisoissa, niin kyllä lajissa on kaukana urheillisuus.
LIIKUNNAN ja Urheilun Maailma ei käsittele pelkästään huippu-urheilun piiriin kuuluvia asioita. Tasa-arvovaltuutettu haluaa puheenvuorossaan käsittääkseni kiinnittää huomiota lähinnä LIIKUNTAA tukeviin avustuksiin, vaikka epäilemättä myös huippu-urheilutuissa saattaa löytyä tarkasteltavaa sukupuolisen tasa-arvon kohdalla.
Agilityn suhteen pointti lehden ja käsittääkseni myös ITe:n jutussa on juurikin tuo tyttöjen ja naisten liikunnallisena motivaattorina toimiminen. Laji on sen suhteen oikeutettu LIIKUNTA-avustuksiin vaikka huipulle tähtäisi vain 10% joista 80%:lla ei oikeasti ole mahdollisuuksia sinne... Avustus täyttää yhteiskunnallisen tehtävänsä jos nuo potentiaalittomuuttaan ymmärttämättömät vain motivoituvat liikkumaan. Ihan taviskisoissa, varsinkin kolmosluokkia seuratessa, huomaa että valtaosa tädeistäkin juoksee melko hyvin ikäisikseen, joten jollain tasolla laji ON toiminut liikuntamotivaattorina. Vaikka ylipainoinen +50 täti MM-kisamenetyjänä jostain näkökulmasta voi kertoa lajin epäurheilullisuudesta, kertoo se toisaalta siitäkin että tehoa liikuntamotivaattorina on kaiken ikäisille ja -kokoisille, eipä se tätikään MM-menestyjäksi ihan seisoskelemalla ole kuitenkaan päätynyt ; )
Jos alkaa tuntua, että juuri agilityhallien avustukset ovat pois lasten ja nuorten liikunnasta, kannattaa tutustua vaikkapa muutaman kaupungin kulttuuriavustuksiin (tulevat samasta pussista kuin liikunta-avustukset) ja miettiä miten yhteisiä varoja suunnataan suhteessa väestön niistä saamaan virkistykseen ja hyötyyn. Jos siis lapsemme ja nuoremme eivät pärjää yleisurheilun arvokisoissa en välttämättä osoittaisi syyttävällä sormella juuri agilityä tai edes sen tätiharrastajia (elopainosta riippumatta).
Ja muuten, voisitko kertoa mitä oikein tarkoitat tällä: » 80 % lajin harrastajista ei omaa urheilullisen ja tavoitteellisen liikunnan tuomaa urheilulajimääritelmää??