Jutun lähetti Tuula , Marraskuun 15, 2011 kello: 10:41:37
Re: Kontaktiesteille elektroniset tunnistimet?Vastineena juttuun: Re: Kontaktiesteille elektroniset tunnistimet?, jonka kirjoitti: Sylvi , Marraskuun 15, 2011 kello: 08:10:20:
Kyllähän monessa vanhemmassakin lajissa teknologian käyttö antaa odottaa itseään. Esim. jalkapallossa maaliviivateknologia on vasta tulossa, vaikka jalkapalloa on pelattu jo 1800-luvulta lähtien. Ja kuinka paljon siellä raha pyöriikään. Siellä se vasta tuomareilta huomaamatta jäänyt maali harmittaakin, kun sen myötä voi jäädä saamatta miljoonien tulot. Aika pieni on agilityyn käytetty aika ja raha jos vertaa tuonne.Toki se agilityssäkin ottaa pattiin, jos saa virheen syyttä suotta. Mitä sitten sähköisen kontaktituomarin jälkeen? Rimojen kannattimiin anturit, jotka huomaavat kun rima tippuu. Samoin pituuden palikoihin, jotta huomataan tuleeko kosketus vai ei. Ja varmaan keinullekin pitää jotain keksiä, jotta ollaan varmoja, ettei koira poistu siitä ennen aikojaan.
Sylvi kirjoitti:
» Pasi Rakkolainen kirjoitti:
» » » Miltä sähköinen tuomarointi kuulostaa?
» » Menisikö laji elektroniikan myötä jo liian vakavaksi nipottamiseksi vai olisiko se pelkästään edistystä, kun kiistanalaiset näkemiserot jäisivät tekniikan ansiosta pois?
» » Kerro mielipiteesi asiasta mieluummin omalla nimelläsi, jotta voin poimia joitakin kommentteja juttuuni.» » Pasi Rakkolainen
» Jotenkin tää aihe kiinnostaa miehiä enemmän... No, mielipiteenä sähköinen tms. tekninen tuomarointi kiinnostaa, koska toimiessaan ei tarvitse turhaan spekuloida virheestä, jota ei ehkä tapahtunutkaan (=pahin skenaario). Mielestäni ei mene vakavaksi nipottamiseksi, vaan olisi edistystä ja tervetullutta sellaista. Itse parin vuosikymmenen ajan lajia harrastateena tiedän, miten paljon ihmiset laittavat tähän harrastukseen rahaa, aikaa ja energiaa, eikä mikään kurmota niin paljon, kuin ns. turha virhe, mitä kontaktivirheet ovat ja jos se olisi vielä kiistanalainen. Ts. ohjaajan ja yleisön mielestä virhettä ei tullut, mutta oli rajamailla, mutta tuomari nostaa käden.
» Miten tuollainen tekninen ilmaisin toteutettaisiin, en tiedä. Insinöörit jatkakoon tästä.