Jutun lähetti kunkkareista mallia , Joulukuun 20, 2011 kello: 19:59:33
Re: Karsintaformaattiin taas muutoksiaVastineena juttuun: Re: Karsintaformaattiin taas muutoksia, jonka kirjoitti: Jos nyt sitten aletaan laskea , Joulukuun 6, 2011 kello: 21:04:23:
Jos nyt sitten aletaan laskea kirjoitti:
» Tieteestä hieman mukaellen:» Valintaindeksit
» Kun jokin kvantitatiivinen ominaisuus mitataan koko populaatiolta (esim. karsintaan osallistuvilta), saadaan suuri määrä mittaustuloksia. Tuloksien jakauma noudattaa normaalijakaumaa, sillä on tietty keskihajonta eli standardipoikkeama, ja aineistosta voidaan laskea keskiarvo.» On sinänsä mielenkiintoista tietää, mikä on yksittäinen tulos. Eri ominaisuuksia (ratoja) on kuitenkin mitattu erilaisilla asteikoilla:
» Tulkintaa varten on kuitenkin aina tiedettävä, mikä on tulosten keskiarvo (kuinka paljon poikkeaa keskiverrosta) ja kuinka yleistä on, että kilpailija saa ko. tuloksen!
»
» Valintaa ja kokonaisuuden hahmottamista ajatellen on yhdentekevää, mikä on absoluuttinen mittaustulos. Tärkeintä on mittaustulosten jakauma (hajonta), yksilöitten paremmuusjärjestys, ja se, että ulkoisten tekijöiden vaikutus mittaustuloksiin on eliminoitu.» Siinä sitä on haasteetta kerrakseen! Kaikkenlaiset muut rakennelmat ovat vielä epätäsmällisempiä eli vielä enemmän likiarvoja.
pitäis pisteyttää koirakoiden suoritukset koko kaudelta ja varsinkin lähellä karsintoja. on ihan eri asia onko koirakko kerännyt nollansa lähes puoli vuotta ennen karsintoja vai ihan hiljan karsintojen edellä. ja karsinnoissa katsottais sitten kuinka kukakin koirakko kestää painetta ja jaksaa 5 starttia. mutta karsinnat ei sais olla se ainoa kriteeri MM-joukueeseen. joku voi onnistua ihan vahingossa just karsinnoissa ja joku toinen epäonnistua. mutta vuoden ja lähiajan tulosten tulisi myös otta huomioon joukkuetta valittaessa. jos koirakako on pärjännyt tasaisen hyvin lähellä karsinstoja ja sille sattuu pikku erehdys on se aika tyhmää jättä kyseinen koira joukkueesta jos sinne otetaan koira joka ei ole pärjännyt hyvin vähään aikaan vaan on kerännyt nollansa melkein vuotta ennen ja sattuu onnistumaan karsintaradoilla.
kisoihin pitäis valita juuri silloin hyvässä kunnossa olevia koirakoita jotka oan pärjänneet tasaisesti oikeaan aikaan eikä sellaisia jotka tekee vahinko-onnistumisen mutta muuten ovat osoittaneet huonoa tuloskuntoa. hevosille määritellä pisteitä joiden mukaan ne pääse starttaamaan. kun pärjää hyvin saa enemmän pisteitä, huonosti pärjäävän on jäätävä tauolle jotta saa taukopisteet ja voi taas aloitaa kisaamisen.