Jutun lähetti OHO , Syyskuun 28, 2012 kello: 20:20:38
Re: Sääntömuutokset kokouksessa?Vastineena juttuun: Re: Sääntömuutokset kokouksessa?, jonka kirjoitti: harrastaja vaan , Syyskuun 28, 2012 kello: 18:26:39:
harrastaja vaan kirjoitti:
» Kesälaji? kirjoitti:
» » Eipä niitä hallejakaan "etelässä" ollut, ennenkuin ne rakennettiin. Eikös lämpimiä tai puolilämpimiä kisamitat täyttäviä halleja ole muuallakin kuin varsinaisessa etelässä, esim. Vaasassa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Oulussa ja Pellossa?
» » Tosiasissa agility ei enää ole kesäurheilulaji, vaan tavoitteellisen harrastajan on treenattava ja kisattava ympäri vuoden tai vähintäänkin varsinaisen kesäkauden ulkopuolella, mikäli ylipäätään haluaa pysyä kehityksessä - varsinkin kansainvälisessä - mukana.» Pohjois-Suomi ei ole tässä kehityksessä pysynyt mukana. Sinänsä monissa paikoissa olisi helppo rakentaa lämminkin halli. Maa ei maksa mitään, jopa vanhoja halleja löytyy valmiina. Tilanne jossain pääkaupunkiseudulla on aivan toinen, kun tonttimaa on todella kallista!
Ota selvää mihin hallin käytön tai hankkimisen rahoitus ja rakentaminen perustuu.
Perustuuko se maan hintaan? Ei
Perustuuko se vapaina oleviin soveltuviin tiloihin? Ei
Perustuuko se koko koiraharrastuksen harrastajamääriin ja harrastajien etäisyyteen harjoittelupaikoista? Kyllä» En ymmärrä, että miten esim. Kainuussa sadat harrastajat eivät saa lämmintä (seura)hallia aikaiseksi, mutta pienempi tennisharrastajien porukka on isonkin täysin lämpimän hallin saanut rakennettua. No, tietysti kyse on kyvyistä, suhteista ja yrittelijäisyydestä.
Kainuussa ei ole satoja agiharrastajia, harrastajat luetaan kymmenissä. Tennikseen soveltuva tila on huomattavasti pienempi ja valtioin rahoituksen piirissä JA harrastajia enemmän, kuin agilityssä!
Ota kuule se pää pois sieltä itsetään ja ole tyytyväinen, mitkä olosuhteet ovat itselläsi. Tee töitä ennemminkin agilityn ja muidenkin eteen, että muillakin on mahdollisuus edes lähelle omaa tasoasi. Näin saat enemmän hyötyä Suomen agilitytason nostoon, kuin myös omankin tasosi nostoon, kun tasapuolinen kilpailumahdollisuus lisääntyy.
Älä arvostele, jos et voi itse olla arvosteltavana.