Jutun lähetti Onnelisen köyhä , Lokakuun 1, 2012 kello: 18:46:20
Re: Kohta voi köyhä heittää hyvästit tälle lajille :/Vastineena juttuun: Re: Kohta voi köyhä heittää hyvästit tälle lajille :/, jonka kirjoitti: Mistä rahat tähän kaikkeen agility yleellisyyteen? , Lokakuun 1, 2012 kello: 17:40:24:
Mistä rahat tähän kaikkeen agility yleellisyyteen? kirjoitti:
» Missasit varmaan pointin.» Kysymys ei liene siitä, että mitä kisa maksoi 1998 ja mitä se maksaa nyt. Agility on muuttanut muotoaan kovasti viime vuosina. Sitä kisattiin saman päivän aikana vähemmän ja harvemmin.Silloin se ei tuntunut kukkarossa. Nyt laskelmat perustuvat siihen, että kisaajia on tarpeeksi, toisaalta kisaajien mahdollisuus kuluttaa yhä suurempia summia on rajallinen.
» Jos seurat ovat taloudellisesti itsensä ahtaalle laittaneet rakentamalla halleja, niin he myös odottavat saavansa kisoista runsaasti tuottoa. Siksi yhtenä syynä on menty 3-4 startin kisoihin per päivä.
» Väitän, että vaikka järjestäjät järjestäisivät 5-6 starttiakin/päivä siitä ei olisi mitään hyötyä, jos maksavia starttaajia ei ole tarpeeksi.
» Jos kisaajilla ei ole rahaa maksaa startteja, on aivan turhaa kisajärjestäjän järjestää kisoja joissa on startteja useita, mutta tuotto jää silti alhaiseksi liian vähäisen osallistuja määrän vuoksi, syystä tai toisesta.» Nyt alkaa kisoja olemaan jo niin paljon, että väkisinkin tulee vastaan tilanne, ettei kaikille järjestäjille riitä osallistujia tarpeeksi. Kannattaako halleja kovin monen seuran enää rakennella?
» Eikö firmat yleensä pohdi kannattavuutta ennen kuin tekevät isoja investointi päätöksiä. Niihin liittyy usein todellista faktaa mm. tutkimuksilla. Tuskin firmat laskevat vain sen varaan, että ihmiset ovat valmiita maksamaan mitä vain heidän tuotteistaan. Saman pitäisi päteä agilityynkin. Jos lähtee vain sillä ajatuksella halleja rakentamaan, että kyllä ihmiset ovat valmiita maksamaan enemmän ja enemmän starteista ja kisaamaan enemmän ja enemmän ja jos niin ei käykään niin kuka ottaa hoitaakseen konkurssi kypsän seuran?
En ole nähnyt vielä sellaista hallihanketta, jossa ei olisi analysoitu menoja/tuloja ennen hankkeen käynnistämistä. Enkä usko näkeväni sellaista jatkossakaan.