Jutun lähetti Työn tekijä , Tammikuun 16, 2013 kello: 16:34:07
Re: Alv. muutos agilityssä Alv. 24 %Vastineena juttuun: Re: Alv. muutos agilityssä Alv. 24 %, jonka kirjoitti: Veronkiertoaa , Tammikuun 16, 2013 kello: 10:47:34:
Aika suhtellista tuo mikä kullekin riittää...
Jos ei tarvitse tiloista ja esteistä maksaa, niin eikö 40 /tunti ole jo ihan hyvä tuntipalkka? Itse saan alani ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneena noin 20 euroa tunnilta tavallisessa ansiotyössä ja koen tienaavani ihan kivasti. Siitä saa sitten maksaa vielä tellit ja lellit ja n. 25& veroa ja edelleen nettotuloilla pärjää ihan hyvin (asuntolainaa saa lyhennettyä, voi harrastaa, välillä pääsee matkustelemaan ja perhekin elätettyä). No joo, ei kyllä riitä rahat silti 100 euron tuntipalkalla annettuihin viikottaisiin agilitykoulutuksiin. Valitettavasti - kiva olis päästä huipputreeniin.Veronkiertoaa kirjoitti:
»
» No onhan se veronkiertoa, kun ei ole työkseen ko alaa tekevä.» Yrittäjä maksaa alvit ja hallikulut ja tuloksestaan yhtälailla veroa kuin sivutoiminenkin. Mutta ero tulee siinä, sivutoiminen voi tehdä 10% tai kohta jopa 24% halvemmalla... Ihmettelen jos joku pystyy kouluttamaan 40e/h, varsinkin talvikaudella???? Kuka maksaa hallinkulut, tuosta 40e taksasta ei jää yhtään mitään jos kouluttaja itse maksaa ne.
» Sitten yrittäjälle tulee maksettavaksi pakolliset vakuutukset, ja työeläke. Eiköhän tuossa ole jo perustetta siihen jotta sivutoimenkin saisi maksaa sen alvin, näin edes vähän peli tasottuisi. Ja jos jotain tästä alasta tiedät niin moni tulouttaa valtiolle enmmän alvia kuin saa palautusta. Moni on vuokralla hallissa josta ei maksa alvia, näinollen et saa alvi hyvitystä.» Totuus on se että, ihmiset maksavat mieluummin keskinkertaisesta koulutuksesta vähemmän kun hyvästä koulutuksesta kunnon hinnan alveineen.
» Jos totta puhutaan niin onhan agilitykouluttajia tällä allalla jos jonkin näköisiä, mm. koulutetaan sivutoimisena kahden kolmen harrastuvuoden jälkeen.. Kysymys kuuluu paljonko on annettavaa??
» Itse en tuolla 40e/h tekisi kyllä tälläistä työtä edes sivutoimisena, MITÄ JÄRKEÄ??
»
» Susanna Turtiainen kirjoitti:
» » Veronkiertoa kirjoitti:
» » » En ole moneenkaan sivutoimiseen törmännyt kuka oikeasti hommansa osaa.» » » Jää näet tunnit niin pieniksi vuottakohti, ei kartu kokemus.
» » » Olen sitä mieltä jotta tuo sivutoiminenkin saisi maksaa normaalit alvit, kun ei maksa niin vääristää kilpailua..
» » » Samoin yleishyödylliset seurat jotka myyvät palvelujaan esim. hallinvuokrauksella yrityksille ja yksityisille.» »
» » Hyvä nimimerkki "Veronkiertoa".» » *Tulitko ajatelleeksi, että se, joka ei maksa alveja, ei myöskään saa vähentää niitä itse.
» » *Tulitko ajatelleeksi, kuinka monta tuntia voi kouluttaja tehdä töitä ansaitakseen tuon 8500e? Mikäli kouluttaja veloittaa 40e tunnilta, saa hän kouluttaa 200 tuntia, ennen kuin on 8000e ansaittu. Kyllä noilla tunneilla kokemusta ihan mukavasti jo kartuttaa päivätyön ohessa.
» » *Tulitko ajatelleeksi, että sivutoimisella yrittäjällä saattaa olla mieluinen päivätyö, jonka lisäksi hän ajoittain käy kouluttamassa ja jotta esim. yhdistys voi maksaa kouluttajalle työstään palkkion, niin helpoiten se käy laskulla. Laskujen lähettely yksityishenkilönä ei ole sallittua, mikäli kyseessä on palkkatuloksi rinnastettava tulo. Harvat haluavat maksaa huonosta koulutuksesta, joten kyllä kouluttajan hommat aika pian loppuvat, jos palvelun laatuun ei olla tyytyväisiä.
» » *Tulitko ajatelleeksi, että sivutoiminen yrittäjä tulouttaa valtion kassaan veroja paitsi mahdollisesta päivätyöstään, myös siitä sivutoimisesta työstään kouluttajana.