Jutun lähetti korvaus kustannusten mukaan , Heinäkuun 2, 2013 kello: 01:06:02
Re: Ratamestarina kisoissa, mitä hyödyt?Vastineena juttuun: Ratamestarina kisoissa, mitä hyödyt?, jonka kirjoitti: Korvaus , Heinäkuun 1, 2013 kello: 21:46:49:
Korvaus kirjoitti:
» Tuli tuosta kouluttajien hyödyt keskustelusta mieleen, että entäs sitten ratamestarit? Kun ratamestarina on henkilö, joka on käynyt kurssin/on kokenut ja hän pystyy ottamaan ratamestarille kuuluvan vastuun eikä hänellä ole talkoovelvoitetta seuran puolesta tai talkoot on jo tehtynä, niin hyötyykö ratamestarit tällöin mitään?
Korvausten tarkoitus talkoohommissa ei ole maksaa korvausta käytetystä ajasta tai työn mahdollistavista taidoista vaan korvata vapaaehtoisesta työstä tekijälle aiheutuvia kustannuksia. Talkootyön tarkoitus on hyödyttää myös muita kuin tekijää, hyöty tulee tekijällekin muiden seuralaisten ohessa mm. parempina harrastus- ja kisaolosuhteina, hyvin sujuvina, nopeasti läpivietyinä kisoina jne. Talkootyön tarkoituskaan ei ole olla tekijälle taloudellisesti kannattavaa,henkilökohtaisesti tekijä hyötyy lähinnä omaan harrastukseen liittyvän tiedon ja taidon syvenemisestä, samanhenkisten ihmisten kanssa toimimisesta tms aineettomista seikoista.Ratamestarin hommassa verrattuna säännöllisesti kouluttavaan on se ero että ratamestarilla kustannukset talkoilusta ovat enemmän kertaluonteisia. Viikoittain kouluttava ryhmäkouluttaja matkaa kouluttamaan yli 40 kertaa vuodessa, ratamestari vain niinä kisaviikonloppuina kun on hommissa. Kulut ovat samat kaikilla kisatyöntekijöillä, joten meillä kaikki saavat työtehtävistä riippumatta samat työmerkinnät joilla voi kuitata mm. kisamaksuja, saatujen merkintöjen määrä riippuu kisatyöhön käytetystä ajasta. Kun kaikille sovittu talkoovelvoite on täynnä, kisamerkintöjä saa tuplaten. Ratamestariksi kouluttautuminen hyödyttää siten että niitä hommia on yleensä tyrkyllä joka kisoissa koska harvemmat kykenevät hommaan, joten työmerkintöjä voi "tienata" vuoden mittaan enemmän kuin vähätaitoisempi kisatyöntekijä.