Jutun lähetti Guidelinesin merkitys , Lokakuun 2, 2013 kello: 12:30:15
Re: Kontaktit ja tuomarin näköVastineena juttuun: Re: Kontaktit ja tuomarin näkö, jonka kirjoitti: gepardi , Lokakuun 2, 2013 kello: 12:03:58:
gepardi kirjoitti:
» Olen antanut itselleni kertoa, että Suomessa tuo guidelines on käytössä.
» Kuulema tuomarikoulutuksessa sekä tuomaripäivillä sitä tavataan ahkerasti.Käytännössä Guidelines on käsittääkseni käytössä. Kansalliset säännöt ja FCI:n KV-säännöt vastaavat myös monissa kohdin toisiaan ja Guidelines on hyvä apuväline ja lähtökohta esimerkiksi silloin kun pyritään yhtenäistämään tuomarien tulkintoja siitä, missä tilanteissa koirakolle tulee tuomita kielto.
Guidelinesissa esitetty tulkinta keinun oikeasta suoritustavasta on myös mielestäni ainoa järkevä tapa arvotella keinua. Tiukasti kansallisia sääntöjä tulkiten tämä ei kuitenkaan ole sääntöjen mukainen ratkaisu. FCI:n säännöissä tämä esteeltä poistumisen määritelmästä syntyvä kummallisuus on pystytty välttämään, koska hylkääntymiseen johtavan esteeltä poistumisen yhteydessä käytetään eri termiä ("Once the dog has left the obstacle, i.e. touching the ground with all 4 paws, it is eliminated if it put a paw back on the obstacle") kuin keinun arvostelun yhteydessä ("The see-saw must touch the ground before the dogs alights from the obstacle, otherwise it will incur 5 faults.").
Ehkä Suomen kansallisiin sääntöihinkin pitäisi kirjata keinun kohdalle, että virhe seuraa, jos koira irtoaa esteestä ennen kuin keinun laskeva pää osuu maahan, jotta pilkunviilaajatkaan eivät voisi valittaa keinun arvostelemisesta Guidelinesissa kuvatulla tavalla.