Jutun lähetti -T , Syyskuun 17, 2010 kello: 17:35:39
Re: osallistujamäärätVastineena juttuun: Re: osallistujamäärät, jonka kirjoitti: samaa mieltä , Syyskuun 17, 2010 kello: 12:22:51:
samaa mieltä kirjoitti:
» ITe kirjoitti:
» » Viimeisessä sääntömuutoksessa siirtymistä kakkosesta kolmosluokkaan hieman vaikeutettiin. Itse olin silloin valmis ajamaan jopa selkeästi tiukempia ehtoja nousulle ja halusin jopa mahdollistaa kolmosluokkalaisten vapaaehtoisen putoamisen kakkosluokkaan ilman paluuoikeutta takaisin kolmosiin. Ehkä tuo ajatus oli hieman liian radikaali, sen kai voin myöntää. Sen perusajatuksen takana kuitenkin olen edelleen, että kakkosluokkien koko suhteessa muihin luokkiin on aivan liian pieni. Kun aika ajoin nostetaan esille halu perustaa neljäsluokka tai valioluokka, sen vaikutuksia esimerkiksi järjestäjien kustannuksiin harvoin mietitään loppuun asti. Vaikeuttamalla nousua kolmosluokkaan sen sijaan ei syntyisi uusia luokkia, mutta tasapainotettaisiin luokkien välisiä kokoja. Tiedän, että monet pitävät kolmosluokkaan pääsemistä lähes kansalaisoikeutena, mutta onko todella syytä olla näin? Mitä mieltä on siinä, että kolmosluokka paisuu kuin pullataikina? Eikö olisi koko lajin etu, jos sinne pääsisivät vain parhaat kilpailijat? Minkä takia kilpailemista kakkosluokassa vähätellään ja pidetään jotenkin epäonnistumisena. Omasta mielestäni se on kilpailuluokka siinä missä kolmonenkin, mutta sinne kuuluisivat mielestäni selkeästi hitaammat koirat tai ne koirat, joilla esteosaaminen ei ole riittävää tai ohjaajan kyvyt eivät vielä ole kolmosluokan vaatimustasolla. Minusta sekä lajia, harrastajia että seuroja palvelisi paljon enemmän, jos kolmosluokkaan siirtyminen olisi jopa huomattavasti vaikeampaa. Miten se sitten toteutettaisiin onkin jo vaikeampi juttu. Itse olisin valmis edellyttämään vaikkapa puolen vuoden minimiaikaa ja vähintään 15 kilpailuun osallistumista. Tiedän, että tämä tuskin koskaan menee läpi, mutta haluankin sillä korostaa, että kakkosluokka on hyvä paikka opetella asioita ja jopa harrastaa. Samalla aikarajoite vaikeuttaisi muiden kilpailijoiden mahdollisuuksia saavuttaa myös tarvittavia tulostavoitteita kolmosluokkaan nousulleen.» » Tämä kommenttini jos mikä on provo ja sen on tarkoituskin olla. Haluaisin kuitenkin, että harrastajat ihan oikeasti miettisivät, minkälainen kakkosluokka Suomeen tulevaisuudessa halutaan. Ei ole enää pitkä aika siihen, kun näitä asioita on jopa pakko alkaa miettimään ihan vakavasti jopa sääntötasolla. Olisi hyvä, jos silloin olisi käytettävissä uusia hyviä ja toimivia ideoita.
» » t: Ismo
» Ei ollut provo, vaan täyttä asiaa.
» kakkosista kolmosiin nousua voisi vaikeuttaa.
» Ja ihan aikuisten oikeesti... kakkosluokkakin on kilpailuluokka. Annetaan siis arvoa myös sille.Kannatan myös jossain määrin pidempää viihtymistä niin ykkösissä kuin kakkosissakin.
Enimmäkseen koiran kannalta. Nyt on trendinä se, että kuka on nopeiten nuoren koiransa kanssa kolmosissa. Jo 1,5 vuotiaalla koiralla kisataan joka ikinen viikonloppu. Samana vuonna kuin aletaan kisaamaan, pitäs olla jo joukkueessa ym...onko koiran etu? Tuohan tämä enemmän himoja treenaamiseenkin?! Ei anneta tarpeeksi aikaa koiran saavuttaa kaikki tarvittavat taidot, vaikkakin ottavat tietysti pakosta jonkun ajan. (Eihän Roomaakaan rakennettu päivässä)
Parhaimillaan koira on kuitenkin toivon mukaan vasta myöhemmin ja mahd. pitkään.
Myöskin kisaamaan aloittavat ohjaajat saisivat paremmin aikaa kasvaa paremmaksi ohjaajaksi rauhassa ja tavallaan paineetta. Kokeneimilla on varmasti samaan aikaan jokin kolmosen koira "käytössään".
Mielestäni nykyiset kolmosten radat ovat aika haasteellisia n. 1.5 vuotiaalle koiralle, niin fyysisesti kuin muutenkin.
Se pitäisikö 1 ja 2 kisata jokin tietty aika ja/tai kisamäärä onkin vaikeampi juttu.....