Jutun lähetti Ei ymmärrä , Heinäkuun 21, 2011 kello: 13:39:06
Re: KarsintaformaatistaVastineena juttuun: Re: Karsintaformaatista, jonka kirjoitti: samanarvoisuus , Heinäkuun 21, 2011 kello: 10:44:00:
samanarvoisuus kirjoitti:
» Kyllä eniten kisaajia saisivat ne seurat, joille näyttökisat myönnettäisiin.
Nykyisin 1 - 2 luokat yhdessä ovat jo isompia, kuin 3-luokan kisat.» Pistäisi toiset seurat eriarvoiseen asemaan.
Minkä arvoisessa asemassa ovat mielestäsi ne seurat, jotka ovat esim. yli 100 km päässä lähimmästä kaupungista tai että kunnassa on 1500 asukasta. Entä jos toisilla on oma halli ja jopa kilpailusäännöt täyttävät harjoitusolosuhteet jne. Entä, jos näyttökisat myönnettäisiinkin em. seuralle, olisiko sekin eriarvoistamista seudun muita seuroja kohtaa?» Kenelle kisat sitten myönnettäisiin???
» Niille joilla on hienot hallit vai niille, jotka järjestävät kisat vuokratulla koulun kentällä?
Jos seuraat muita suunnilleen vastaavia lajeja, niin järjestäjät vaihtelevat vuosittain.» Ja näyttökisojahan ei voisi olla tolkuttomasti. Osalle porukasta ne kaikki saattaisivat olla kaukana, ei hyvä.
Määrittele mitä on kaukana? 5 - 7 kilpailua/vuosi voidaan jakaa aika hyvin, siten, ettei ole yli 150 km alle kahteen näyttökisaan, kun pois luetaan ihan Suomen äärilaidat, joilla on joka muuhun kuin omiin kisoihinsa yli 100 km.
» Näyttökisoissahan juuri tulisi se ongelma, että niistä saadut nollat pitäisi olla samanarvoisia.
» Eri tuomarit kuitenkin tekevät erilaisia ratoja ja riski siihen, että jossain näyttökisassa rata olisi paljon helpompi kuin toisessa olisi suuri.
Näinhän se on, mutta jokaisesta kisasta voisi päästä jatkoon vain esim 7 parasta ei paikan omaavaa. Rata voisi olla tällöin lähes millainen tahansa.» Samanarvoisuuden nimissä ei voi vaatia, että jokaisen pitäisi jokaisessa näyttökisassa käydä halutessaan osallistua omalla kustannuksellaan maajoukkuekarsintaan.
Kyllähän tämän ainakin minä olen ymmärtänyt niin, että esitetyssä tavassa ei halutessaan ole välttämättä pakko osallistua yhteenkään tai sitten yhteen tai niin moneen kuin haluaa tai kokee tarvitsevansa. Riittää kun on hyvä.» Toisilla on varaa kisata ehkä kerran 4-5 viikonlopun välein. Lopun ajan he käyttävät hyvään harjoitteluun. Toiset kisaavat useammin.
Tästähän tässä on kyse. Nyt arvokisoihin päästäkseen voi kisata vaikka kerran arvokisojen lisäksi, kun on vain tarpeeksi hyvä.