Jutun lähetti Säännönmukaisuus ja harrastajat , Elokuun 12, 2010 kello: 14:41:05
Re: Avustavien tuomarien käyttö maajoukkuekarsinnoissaVastineena juttuun: Re: Avustavien tuomarien käyttö maajoukkuekarsinnoissa, jonka kirjoitti: säännöt , Elokuun 12, 2010 kello: 12:16:11:
säännöt kirjoitti:
»
» » » "Kansainvälisessä kilpailussa
» » » ja maajoukkueen karsintakilpailussa avustava tuomari vastaa
» » » vain puomin ylösmenokontaktin arvostelusta FCI:n Judging
» » » Guidelinesin mukaisesti."» » Kansainvälinen sääntö on mitä on, ja jos meidän tuomarit toimivat kehittyneemmällä tavalla, niin se on vain hyvä. Eiköhän ole kaikkien edun mukaista, että kaikki radan kohdat arvostellaan mahdollisimman oikein.
» Onhan se lievästi kummallista, että kun asia säännöissä todetaan, kuitenkin jollain päätöksellä karsinnoissa toimitaan toisin?
Olen huomannut ennenkin ja useammissa eri tilanteissa, että koiraharrastajien keskuudessa ollaan luomassa ja tekemässä hyviä sääntöjä yms. mutta oma soveltaminen ja tosiasiallinen toimiminen niiden mukaan menee mutulla ja junaillen sitä mukaan, kuin hyvältä tuntuu. Säännöt varmaankin koetaan raamit, rajat ja selkeyttä antaviksi, mutta sitten, kun ne kahlitsevat luovuutta ja orjuuttavat, niistä tuleekin ikäviä, joita monetkaan eivät halua käyttää. Ja sitten löytyy noita em. kaltaisia nk. hyviä perusteluja siitä, milloin sääntöjä voidaan laventaa ja soveltaa, esim. "kehittyneempi tapa toimia".
Tulee aina välillä ihmetelleeksi, miksi kirjoitettuja sääntöjä ylipäätään luodaan ja tehdään, jos niitä ei aiotakaan noudattaa. Ja, tarvitaanko niitä ylipäätään?