Jutun lähetti HÄH , Lokakuun 26, 2011 kello: 15:10:52
Re: TopTeam / hakijamäärä?Vastineena juttuun: Re: TopTeam / hakijamäärä?, jonka kirjoitti: karsinnat JES , Lokakuun 26, 2011 kello: 11:21:03:
karsinnat JES kirjoitti:
» » » Ja se taitaa olla kyllä vähän niin, että "pärstäkertoimella" valitsemisesta inisee eniten ne, jotka ei oikeasti vaan osaa niin hyvin, että tulisivat valituiksi.» » Niin valittiin ja todellakin oikein, mutta sitten alkoi poru siitä, miten tuo karsintaformaatti on väärä, koska se tuottaa vain vääriä tuloksia. Eihän tätä voi lukea muuten kuin, että karsinnat olisivat vain muodollisuus, mutta lopputulos olisi tiedossda etukäteen, onnistuivat tai eivät. Itsekin taisit mainita ne, joiden kerroin on hyvä, onnistuivat tai eivät.
» Karsinnat ovat mielestäni juuri se ainoa ja oikea tapa valita maajoukkue.
» Silloin ei suhteet tai meriitit vaikuta.
» Valitaanhan monessa maassa mm. yleisurheilussakin olympia- ja mm-joukkueet yhden viikonlopun kisojen perusteella. Ja ne maat ovat kyllä pärjänneetkin.Et näemmä ole ihan kartalla, mihin em. valintamenetelmät perustuvat.
1. Ensinnäkin ennen karsintakisoihin pääsyä on tehtävä todella hyvä huippusuoritus. Vanhoilla meriiteillä pääseen mukaan kisaan. Agilityssä alla 10 % 0-radoista on luettavissa maailman tasolla huippusuorituksiin, loput ovat mitä ovat ja nykymenetelmän suuntaavia tuloksia.
2. Karsinnoissa tulee tehdä vielä huippusuorituksia päästäksesi lopulliseen karsintaan.
Agilityssä saattaa riittää radoista ja ihanneajasta riippuen keskinkertaisetkin tulokset jatkoon.
3. Lopullisesa valintakisassa kilpailee toisiaan vastaan 10 - 20 % osallistujista, joiden tulosennusteet ovat todella lähellä toisiaan ja mukana ovat yleensä ne samat pärstät.Tämä menetelmä vain ei yksinkertaisesti sovi agilityyn, kun ratoja ei voida riittävällä tarkuudella rinnastaa toisiinsa. Lähtöpaikalla on suoritustaktiikkaan vaikuttavia tekijöitä. Karsintojen viimeisempien ratojen suoritustaktiikka on pitkälti erilainen kuin alkupään ratojen. Eri ratojen ihanneaika asettaa tulokset eriarvoiseen asemaan eriratojen kanssa, varsinkin jos tämä/nämä huippuihanneaikojen tekijät karsiutuvat pois viim. radoilta...
» Ainoastaan se, että karsinnat pitäisi olla lähempänä itse mm-kisoja olisi mielestäni parannettavissa.
» Niin koiran kuin ohjaajankin pitäisi juuri silloin olla parhaimmillaan, kun kisat ovat. Ei edellisenä kesänä saatika edellisenä vuonna.MM-kisoissa menestymiseen ei vaikuta mitenkään se, että jokun kaverin lähes ainoa huippusuoritus on kaksi kuukautta ennen olevissa karsinnoissa.
» Kaikille ns. huippuohjaajien palvojille sanoisin: Huipulla tuulee. Sinne pääseminen ja siellä pysyminen vaativat kovasti työtä (varsinkin siellä pysyminen). Huipulle on uusia tulijoita koko ajan, joten kyllä karsinnat näyttävät sen kenen työskentely on sillä hetkellä kasassa ja kenen ei.
Nyt tämä menetelmä ei anna riittävää mahdollisuutta pysyä huipulla, kun tavoitteellinen ja systemaattinen valmentautuminen ei ole parhaalla mahdollisella tavalla mahdollista.
» Jos joku ns. huippu ei karsinnoissa pärjää, ei vika ole valintasysteemissä vaan ihan itse sen ns. huipun. Eikä hän siinä tapauksessa ole paikkaansa joukkueessa ansainnut.
» Karsintojen kautta tulee juuri ne silloin parhaiten ohjaavat ja hermonsa pitävät esille. Piste.Kyllä paljon parempi menestymisennuste on koirakolla, joka on menestynyt aikaisemmin ja menestyy jatkuvasti hyvin, kuin koirakolla, joka menestyy kerran kyseenalaisessa karsintamenetelmäkisassa. Nähtiinhän se tänäkin vuonna.
Tämä on se pointti. PISTE.