Jutun lähetti Vai niin... , Toukokuun 21, 2012 kello: 10:41:15
Re: Etenemï¿œtVastineena juttuun: Re: Etenemï¿œt, jonka kirjoitti: Kannatan , Toukokuun 21, 2012 kello: 09:21:41:
Kannatan kirjoitti:
» » KyllÀ hyvÀ vitonen tai kymppikin voi olla suorituksena parempi, kuin huono tai hidas nolla.» ï¿œ Jos koira suurin piirtein kï¿œvelee radan lï¿œpi, onko kyseessï¿œ enᅵᅵ laji nimeltᅵᅵn agility (eng. =nopeus, ketteryys)?
» MielestÀni tÀtÀhÀn ihanneajattomalla ajatuksella juuri haetaan.
» ï¿œ Silloin esim. SM- ja karsintanolla systeemin nykyisellᅵᅵn tï¿œytyy muuttaa. Ja minkï¿œ vuoksi?
» TÀmÀn nyt voisi heittÀÀ romukoppaan jo muutenkin. EiköhÀn valintakriteerejÀ muissa kirjoituksisa ole jo ihan riittÀvÀsti kritisoitu.
» ï¿œ Vain senkï¿œ vuoksi, ettï¿œ hitaiden koirien omistajien ei tarvitse nï¿œhdï¿œ vaivaa alkaa motivoida koiraansa kulkemaan tai omistaja voisi hyvillï¿œ mielin tuntea tehneensï¿œ ns. virheettï¿œmï¿œn radan, vaikka matelemalla?
» Miksei voisi tuntea hyvÀÀ mieltÀ ja kyllÀhÀn ihanneajattomassa ajatuksessa juuri joutuu nÀkemÀÀn enemmÀn vaivaa motivoinnissa, niin nopeuden kui virheettömyydenkin suhteen.
» ï¿œ Onneksi nyk. systeemi pysyy ja toivon mukaan niin kauan kun minï¿œ tï¿œtï¿œ harrastan.
» Itse nÀen ihanneajattoman ajatuksen lajia kehittÀvÀnÀ en harrastamista rajoittavana tekijÀnÀ. Jossain vaiheessa (huippu)urheilu ja harrastaminen tulevat eromaan jollain asteella toisistaan. Ihanneajaton ajatus tukee paremmin (huippu)urheilun kehittymistÀ, kuin ihanneajallinen menentelmÀ.
Olen samaa mieltä, että yks virhe, mutta nopea suoritus on parempi kuin etanana tehty virheetön rata. Mutta, tässähän se pointti juuri on. Jos ei ole kelloa, miten määritellään, et suoritus oli hidas? Kumpi voittaa; ratavirheet 0, aika 65 sekuntia, vai ratavirheet 5 ja suoritusaika 35 s.?
Se, että haetaan ihanneajoilla jakoa huipulle tähtäävän harrastamisen ja arkiharrastamisen välille, on aika omituinen lähtökohta. Eihän sitä varten sääntöjä tarvitse uusiksi laittaa. Kuka estää harrastamasta epiksissä tms. Tai sitten osallistuu virallisiin kisoihin, mutta ei välitä ihanneajoista.
Ihanneajan määrittely asettaa raja-arvon suoritukselle ja se paineistaa ottamaan riskejä yms., joka juurikin on tämän lajin suola. On ihan eri asia kisata ilman kelloa, kuin kellon kanssa. Takaraivossa sen tuntee ja lopputuloksessa näkee.